Bodega Davide.
Enoturismo Acha, S.L.
Serantes 36 – Baión.
Vilanova de Arousa.
Pontevedra.
36614. España.
Teléfono: 986 506 330
42°32’60.0″N 8°44’36.0″W
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Colleita: 2018 / 13% Vol.
D.O.: Rías Baixas. Val do Salnés (Galicia-Spain).
Variedade: Godello (100%).
Procedente de Finca Ofelia (Baión).
Micro parcela con máis de 25 anos, de baixa produción e elevada concentración.
Vitivinicultor: David Acha.
Enólogo: Pablo Estévez.
Mellor enólogo de viños novos de España 2019.
Solos: Pobre e granítico con gran capacidade de drenaxe.
Viticultura reflexiva:
Unha maneira propia de traballar, entender e respectar a viña.
Compromiso coas ideas de pureza, tipicidade e manufactura.
Crianza: Reposo en barrica de carballo francés durante 6 meses con battonnage diario de lías. Dous meses en botelleiro. Gran capacidade de evolución en botella.
Colleita: 2018 / 13% Vol.
D.O.: Rías Baixas (Galicia-Spain).
Variedade: Albariño (50%) e Godello (50%).
Procedente de Finca Ofelia (Baión).
Micro parcela con máis de 25 anos, de baixa produción e elevada concentración.
Vitivinicultor: David Acha.
Enólogo: Pablo Estévez.
Mellor enólogo de viños novos de España 2019.
Solos: Pobre e granítico con gran capacidade de drenaxe.
Viticultura reflexiva:
Unha maneira propia de traballar, entender e respectar a viña.
Compromiso coas ideas de pureza, tipicidade e manufactura.
Crianza: Viño en rama durante 9 meses en depósito de aceiro inoxidable con battonnage frecuente de lías finas. Dous meses en botelleiro.
Gran capacidade de evolución en botella.
Colleita: 2018 / 13% Vol.
D.O.: Rías Baixas (Galicia-Spain).
Variedade: Albariño (100%).
Emparrados con máis de 25 anos, de baixa producción e elevada concentración.
Vitivinicultor: David Acha.
Enólogo: Pablo Estévez.
Mellor enólogo de viños novos de España 2019.
Solos: Micro terroirs próximos ao mar, de terreos pobres, franco-areosos con cunchas mariñas. Situados en enclaves únicos do Val do Salnés.
Viticultura reflexiva:
Una maneira propia de traballar, entender e respectar a viña.
Compromiso coas ideas de pureza, tipicidade e manufactura.
Crianza: 9 meses en depósito de aceiro inoxidable con battonnage frecuente de lías finas. Dous meses en botelleiro.
Gran capacidade de evolución en botella.
Vintage: 2018 / 13% ABV.
D.O.: Rías Baixas (Galicia-Spain).
Grape variety: Godello (100%).
From Ofelia estate (Baión).
A micro-plot with more than 25 years, low production and high concentration.
Wine grower: David Acha.
Winemaker: Pablo Estévez.
Best winemaker for young wines in Spain 2019.
Soil: Poor and granitic, very well drained.
Thoughtful Viticulture:
Our own way of working, understanding and respecting the vineyard. Committed to the ideas of pure, characteristic, hand-made wines.
Ageing: Aged in French oak barrels for 6 months with daily batonnage of lees. Two months in the bottle. Great potential for evolving in the bottle.
Vintage: 2018 / 13% ABV.
D.O.: Rías Baixas (Galicia-Spain).
Grape variety: Albariño (50%) and Godello (50%).
From Ofelia estate (Baión).
A micro-plot with more than 25 years, low production and high concentration.
Wine grower: David Acha.
Winemaker: Pablo Estévez.
Best winemaker for young wines in Spain 2019.
Soil: Poor and granitic, very well drained.
Thoughtful Viticulture:
Our own way of working, understanding and respecting the vineyard. Committed to the ideas of pure, characteristic, hand-made wines.
Ageing: New wine for 9 months in stainless steel vat with frequent batonnage of fine lees. Two months in the bottle. Great potential for evolving in the bottle.
Vintage: 2018 / 13% ABV.
D.O.: Rías Baixas (Galicia-Spain).
Grape variety: Albariño (100%).
Trellised vines over 25 years old, low yield and high concentration.
Wine grower: David Acha.
Winemaker: Pablo Estévez.
Best winemaker for young wines in Spain 2019.
Soil: Micro-terroirs close to the sea, with poor soils, sandy loams with seashell fossils.
Located in unique spots in the Salnés valley.
Thoughtful Viticulture:
Our own way of working, understanding and respecting the vineyard. Committed to the ideas of pure, characteristic, hand-made wines.
Ageing: Aged in the winery for 9 months in stainless steel vat with frequent batonnage of fine lees. Two months in the bottle. Great potential for evolving in the bottle.
Cosecha: 2018 / 13% Vol.
D.O.: Rías Baixas. Val do Salnés (Galicia-Spain).
Variedad: Godello (100%).
Procedente de Finca Ofelia (Baión).
Micro parcela con más de 25 años, de baja producción y elevada concentración.
Vitivinicultor: David Acha.
Enólogo: Pablo Estévez.
Mejor enólogo de vinos jóvenes de España 2019.
Suelo: Pobre y granítico con gran capacidad de drenaje.
Viticultura reflexiva:
Una manera propia de trabajar, entender y respetar la viña.
Compromiso con las ideas de pureza, tipicidad y manufactura.
Crianza: Reposo en barrica de roble francés durante 6 meses con battonnage diario de lías. Dos meses en botellero. Gran capacidad de evolución en botella.
Cosecha: 2018 / 13% Vol.
D.O.: Rías Baixas (Galicia-Spain).
Variedad: Albariño (50%) y Godello (50%).
Procedente de Finca Ofelia (Baión).
Micro parcela con más de 25 años, de baja producción y elevada concentración.
Vitivinicultor: David Acha.
Enólogo: Pablo Estévez.
Mejor enólogo de vinos jóvenes de España 2019.
Suelo: Pobre y granítico con gran capacidad de drenaje.
Viticultura reflexiva:
Una manera propia de trabajar, entender y respetar la viña.
Compromiso con las ideas de pureza, tipicidad y manufactura.
Crianza: Vino en rama durante 9 meses en depósito de acero inoxidable con battonnage frecuente de lías finas. Dos meses en botellero.
Gran capacidad de evolución en botella.
Cosecha: 2018 / 13% Vol.
D.O.: Rías Baixas (Galicia-Spain).
Variedad: Albariño (100%).
Emparrados con más de 25 años, de baja producción y elevada concentración.
Vitivinicultor: David Acha.
Enólogo: Pablo Estévez.
Mejor enólogo de vinos jóvenes de España 2019.
Suelo: Micro terroirs próximos al mar, de suelos pobres, franco-arenosos con conchas marinas. Situados en enclaves únicos del Valle del Salnés.
Viticultura reflexiva:
Una manera propia de trabajar, entender y respetar la viña.
Compromiso con las ideas de pureza, tipicidad y manufactura.
Crianza: 9 meses en depósito de acero inoxidable con
battonnage frecuente de lías finas. Dos meses en botellero.
Gran capacidad de evolución en botella.